Alles over vitamine A
Voedingssupplement Gidsen
Auteur
Voedingssupplement Gidsen
01/20/2023
1 min
0

Alles over vitamine A

01/20/2023
1 min
0

Vitamine A de eerste vitamine

Het kreeg de eerste letter van het alfabet voor zijn naam omdat het de eerste vitamine was die werd ontdekt. Gebleken was dat het een groot aantal toepassingen in het lichaam heeft, waaronder het gezond houden van de ogen, het helpen van celgroei en ook het stimuleren van het immuunsysteem. Vitamine A wordt echter niet alleen direct opgenomen! Je lichaam maakt door bètacaroteen om te zetten het zelf aan. Te vinden is het in een aantal voedingsmiddelen zoals eieren, melk, lever en vlees.

Komt veel voor in groenten en fruit

Bètacaroteen dat het lichaam kan omzetten in vitamine A komt voor in veel groenten en fruit, vooral de rode, oranje en groen gekleurde. Het belangrijkste punt om te onthouden is dat het consumeren van te veel van deze pure vitamine giftig kan zijn. Het is essentieel voor je om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet te overschrijden. De werkelijke aanbevolen hoeveelheid varieert afhankelijk van iemands leeftijd, geslacht en andere factoren.

Hoewel de werkelijke hoeveelheid geconsumeerde vitamine A giftig kan zijn als de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid wordt overschreden. Is er een veel hogere limiet aan de hoeveel bètacaroteen die je kan consumeren. Daarom is het raadzaam om je te concentreren, op het verkrijgen van de grootste hoeveelheid bètacaroteen die het lichaam vervolgens kan omzetten in deze vitamine. In plaats van enorme hoeveelheden puur vitamine A-rijke voedsel te consumeren.

Vitamine A een Krachtig Antioxidant

Veel mensen zullen zich herinneren dat het eten van veel wortels je helpt om in het donker te zien. Dat komt door de vitamine A die wordt geproduceerd uit de hoge niveaus van bètacaroteen bestaan. Deze worden in de groenten aangetroffen. Andere voedingsmiddelen met hoge niveaus van bètacaroteen welke in jouw lichaam kunnen worden omgezet in deze vitamine zijn tomaten en donkergroene bladgroenten, zoals spinazie.

Bètacaroteen wordt niet alleen gebruikt om deze vitamine te vormen. Het is ook een krachtige antioxidant op zich. Het bètacaroteen dat wordt geabsorbeerd, wordt niet verspild. Dit komt omdat het teveel dat wordt geproduceerd na de omzetting naar vitamine A, wordt gebruikt om schadelijke vrije radicalen in het lichaam te bestrijden.

Het helpt ook bij het bestrijden van infecties en ziekten door weefsels te helpen die verschillende delen van het lichaam bekleden. Waaronder de ogen, mond, neus, keel en longen. Om te groeien, te repareren als ze beschadigd zijn en om infectie te voorkomen. Kinderen hebben ook veel van deze vitamine nodig om hun botten en tanden goed te ontwikkelen.

Reacties
Categorieën