Beats voor zelfverbetering
Persoonlijke Groei
Auteur
Persoonlijke Groei
08/25/2022
4 min
0

Beats voor zelfverbetering

08/25/2022
4 min
0

Een relatief nieuwe technologie voor zelfverbetering

Dit artikel is bedoeld om jouw enig inzicht te geven in de relatief nieuwe technologie van Binaural Beats. Dit zijn specifieke frequenties die je binnen enkele minuten in een diep diepe staat van meditatie kunnen brengen met behulp van de nieuwste innovaties in geluidstechnologie. Ze maken gebruik van een specifieke audiomixtechniek die is ontworpen om de hersengolfactiviteit van de luisteraar te veranderen. Door in een rustige omgeving te zitten of te liggen en een koptelefoon te dragen, kunnen deze beats worden gebruikt om Alpha-, Theta- en Delta-hersengolfpatronen te creëren.

Dezelfde impact en voordelen van een diepe meditatieve staat

Wanneer hersengolfpatronen veranderen, is gedocumenteerd dat er ook een verandering is in chemische reacties in het lichaam die een diepgaand effect kunnen hebben op je hele fysieke structuur. In feite hebben deze beats dezelfde impact en voordelen van een diepe meditatieve staat die verwant is aan hypnologische trance of transcendentale bemiddeling. Nu kunnen maar heel weinig mensen zulke diepe staten van hypnose binnengaan en transcendente meditatie duurt een leven lang om te perfectioneren. Dus de onmiddellijke voordelen van het gebruik van binaurale beats zijn duidelijk aanwezig.

Krijg toegang tot je onderbewustzijn

Een bijkomend voordeel van het gebruik van dergelijke technologie is dat de toestanden die het creëert je in staat stellen om toegang te krijgen tot de onderbewuste delen van de geest. Die delen die subliminaal zijn en net onder de bewuste drempel liggen. Binaural beats kunnen worden gebruikt met vele andere zelfverbeteringstools (zoals subliminale opnames, affirmaties of visualisatie enz.) om zo je persoonlijke ontwikkeling te vergroten, omdat het diepe staten van ontspanning creëert en je in Alpha- en Theta-toestanden kan brengen. Daarom kunnen ze worden gebruikt als een hulpmiddel om overtuigingen te veranderen, emotionele problemen te genezen of gedragsveranderingen te creëren. Ze kunnen zelfs worden gebruikt voor een snelle energie boost. Er wordt aangenomen dat je door binaural beats te gebruiken:

  • Creëer je diepe staten van meditatie.
  • Boost je je intelligentie en creativiteit.
  • Er langzame veroudering plaatsvindt.
  • Creëer je opmerkelijke emotionele veranderingen op een zeer diep niveau.
  • Elimineer je stress en angst.

Je draagt gewoon een koptelefoon

Het mooie van binaurale beats is dat ze kunnen worden gebruikt om deze toestanden op te wekken en deze veranderingen te creëren zonder inspanning van de luisteraar. Je draagt gewoon een koptelefoon en laat de geluidstechnologie de rest doen.

De ontdekking van binaurale technologie wordt meestal toegeschreven aan Dr. Gerald Oster. Oster publiceerde voor het eerst onderzoek naar binaural beats in 1973 in Scientific American nadat hij uitgebreide studies daartoe had uitgevoerd.

Dit is echter niet zo bekend, binaural beats waar in feite al in 1839 voor het eerst werd ontdekt door een universitair hoofddocent, aan de Universiteit van Berlijn, genaamd Heinrich Wilhelm Dove. Dove ontdekte per ongeluk dat wanneer twee vergelijkbare geluiden, die slechts licht verschoven zijn in frequentie, afzonderlijk aan het linker- en rechteroor worden gegeven, ze een pulsatie- of beattype-effect in de hersenen veroorzaken.

Het was echter Dr. Oster die de volledige voordelen van het gebruik van deze nieuwe technologie ontdekte toen hij de effecten ontdekte die binaural beats hebben op de geest en het lichaam.

Een grondige kennis is raadzaam

Er zijn veel producenten van binaural beat-technologie die vandaag op de markt concurreren. Het is mogelijk om uw eigen te maken met de juiste software. Een grondige kennis van hersengolfpatronen en hun effect op lichaam en geest is echter aan te raden voordat je ooit probeert je eigen patronen te creëren. Er zijn veel forumthreads op het web die beweren dat binaurale beats een negatief of zelfs schadelijk effect hebben gehad op bepaalde luisteraars. Om die reden denk ik dat het veiliger is om vast te houden aan de beproefde en geteste vooraf gemaakte opnames die beschikbaar zijn tegen een redelijke vergoeding. Je kunt afzonderlijke binaural beat-opnames kopen om bijna elke emotionele toestand op te wekken of je kunt je zelfs inschrijven voor een binaural beat-programma voor zelfverbetering dat enkele jaren in beslag neemt.

Vatbaar voor suggesties

Alfagolfpatronen in de hersenen treden op in een ontspannen toestand en gedurende deze tijd zijn we erg vatbaar voor suggestie. Dit is de staat waarin je komt tijdens hypnose. Theta-hersengolven zorgen voor de absorptie van enorme hoeveelheden informatie, terwijl Delta-hersengolven het meest duidelijk zijn wanneer je in een staat van diepe maar droomloze slaap komt. Het is de Delta-staat die het belangrijkste doel is van praktijken zoals transcendente meditatie. Hoewel voor velen het betreden van de deltatoestand terwijl ze volledig bewust zijn, zeer ontspannend kan zijn, is het dat voor de meesten niet, want het is tijdens dergelijke hersenactiviteit dat interne verandering optreedt.

Door de luisteraar in deze extreem diepe staat van meditatie te brengen, kan binaurale technologie grote positieve veranderingen in je emotionele, mentale en fysieke make-up activeren. Nu kan dit een diepgaand levens veranderende ervaring zijn. Je zult merken dat begraven herinneringen uit het verleden weer opduiken als de beats je hersenen sturen om het neurale netwerk te herstructureren en je “comfortniveau” naar een nieuw hoogtepunt te tillen. 

Na een aantal luistersessies merk je dat je minder gestrest bent dan voorheen en je reactie op situaties, die je in het verleden schreeuwend door de zalen zouden hebben gestuurd, nu veel meer gecomponeerd zijn. De technologie elimineert letterlijk negatieve emotionele, mentale en fysieke patronen. Het ongemak waar ik eerder over sprak, komt van de herstructurering van het neurale netwerk van je hersenen, omdat oude begraven ongemakkelijke herinneringen in de hersenen worden geactiveerd voordat de verbindende emotionele reactie wordt weggevaagd. 

Je zit nog steeds met de herinnering aan de gebeurtenis, maar je hebt er geen emotionele band meer aan. Maak je geen zorgen, om de een of andere reden heeft het geen invloed op positieve herinneringen! Het kan te wijten zijn aan de natuurlijke staat van de geest en het lichaam, want dit systeem van geest/ lichaam is altijd op zoek naar evenwicht en harmonie, wat de neiging heeft om te leiden tot gevoelens van vreugde en geluk.

Een bewezen technologie

Binaural beats is een bewezen technologie die hersengolfveranderingen kan veroorzaken die je stemming veranderen en de chemische reacties in je lichaam veranderen om snellere genezing en harmonieuze interactie tussen cellen aan te moedigen. Er wordt momenteel echter onderzoek gedaan om te bepalen of deze beats de hersenen daadwerkelijk kunnen leiden om DNA-codering opnieuw te formatteren. Als dit mogelijk is, zijn de mogelijkheden bijna onbegrensd – afname van ziekte, genetische aandoeningen, een omkering van veroudering enz.

Als persoonlijke ontwikkeling en zelfverbetering niet je belangrijkste doel is om binaurale beats te onderzoeken (en niet jonger wilt worden), dan zijn de enkele opnames die zijn ontworpen om specifieke veranderingen tussen geest en lichaam op te wekken voldoende. Je kunt opnames krijgen voor een energie boost, meditatie, om de creatieve gebieden van de hersenen te stimuleren, diepe slaap op te wekken en zelfs een die werkt als een digitale drug!

Al deze veranderingen gebeuren moeiteloos en gemakkelijk. Het enige wat je nodig hebt is een stereo hoofdtelefoon en een comfortabele stoel. De opname doet de rest.

Maak gebruik van gerenommeerde beats en zorg voor een rustige omgeving waarin je niet vatbaar bent!

Reacties
Categorieën