Heerlijke Spinaziesoep met Broccoli
06 april 2023 
in Soepen
1 min. leestijd

Heerlijke Spinaziesoep met Broccoli

Een perfecte combinatie van spinazie en broccoli!

Ben je op zoek naar een makkelijk en heerlijk soeprecept? Zoek niet verder dan spinaziesoep met broccoli! Deze rijke, romige en smaakvolle soep is zeker een hit voor het hele gezin. Bovendien zit hij boordevol vitaminen en voedingsstoffen om je gezond te houden en je optimaal te voelen. Lees verder om te leren hoe je deze heerlijke maaltijd maakt vanuit je eigen keuken!

Ingrediënten die je nodig hebt

Voor dit spinaziesoep met broccoli recept heb je maar een paar ingrediënten nodig. Dit is wat je nodig hebt:

 • 4 eetlepels boter
 • 1 kleine ui, in blokjes gesneden
 • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
 • 6 kopjes kippenbouillon of groentebouillon
 • 2 kopjes gehakte verse spinazie
 • 1 kop vooraf gekookte en fijngehakte broccoliroosjes
 • 1 kopje slagroom of halfvolle room
 • Zout en peper naar smaak

 De soep maken

Als je alle ingrediënten verzameld hebt, is het tijd om te gaan koken!

 • Begin met het smelten van de boter in een grote pan op middelhoog vuur.
 • Voeg de ui en knoflook toe en bak deze tot ze zacht en geurig zijn, ongeveer 5 minuten.
 • Voeg de verrukkelijke bouillon toe, laat het net aan koken en verlaag dan de warmtebron.
 • Laat het mengsel ongeveer 10 minuten sudderen.  
 • Voeg hierna de spinazieblaadjes en de gekookte broccoliroosjes toe.
 • Kook nog ongeveer 5 minuten tot alles goed is gewarmd.
 • Roer tot slot de room (of half-om-half) erdoor en breng op smaak met zout en peper naar wens.
 • Serveer warm!  

 Variaties op dit recept

Er zijn genoeg manieren om dit recept aan te passen aan uw voorkeuren of dieetwensen. Voor een veganistische versie van dit gerecht vervangt u gewoon de boter door olijfolie of veganistische botervervanger; vervang je de kippenbouillon door groentebouillon; vervang je de zware room door kokosmelk. Je kunt ook andere groenten toevoegen, zoals in blokjes gesneden wortelen of selderij, indien gewenst.  

Een Snel, Voedzaam en Heerlijk Gerecht voor Thuis

Spinaziesoep met broccoli is een ongelooflijk gemakkelijke maar heerlijke maaltijd die snel in jouw eigen keuken kan worden gemaakt! Met zijn rijke smaakprofiel, zal dit troostende gerecht zeker een favoriet worden onder familieleden en niet te vergeten dat het boordevol vitaminen en mineralen zit die essentieel zijn voor een goede gezondheid. Probeer dit eenvoudige recept vandaag nog en je zult er geen spijt van krijgen!

Over de schrijver
Vitaal exclusief is een online platform dat zich richt op het bevorderen van een holistische levensstijl. Het publiceert artikelen over verschillende onderwerpen, zoals voeding, beweging, spiritualiteit, gezondheid en welzijn. De artikelen zijn bedoeld om de lezer te inspireren en te informeren over hoe je op jouw eigen manier holistisch kunt leven. Vitaal exclusief gelooft dat iedereen zijn of haar eigen pad kan vinden naar een harmonieus en gelukkig leven.
Reactie plaatsen