Tips voor het succesvol verbeteren van de algehele conditie
Beweging en Sport
Auteur
Beweging en Sport
11/07/2022
2 min
0

Tips voor het succesvol verbeteren van de algehele conditie

11/07/2022
2 min
0

Fysieke fitheid is een activiteit die veel mensen in hun leven willen opnemen.

Het belangrijkste doel van fitness is het opbouwen van een voor jouw gezonder lichaam en leven. Je kunt hiervoor een betere fitnessroutine maken voor jezelf in het leven roepen als je de onderstaande tips volgt.

Vergeet niet dat niet alles wat je leest over lichaamsbeweging waar is. Controleer altijd de referenties van de auteur naar wie je kijkt of de trainer met wie je werkt, voordat je hun woord als evangelie accepteert. Sommigen zijn misschien heel nieuw in het veld, of drukken gewoon hun eigen theorieën uit die niet zijn bewezen.

Start een oefenprogramma dat niets kost

Zelfs als je het je niet kunt veroorloven om lid te worden van een sportschool of dure thuistrainingsapparatuur te kopen, kun je nog steeds een geweldige training krijgen. Doe thuis rek- en strekoefeningen en/of ga naar een park om daar te joggen op de aangegeven routes. Zelfs stevig wandelen door je buurt kan je een fatsoenlijke cardio geven zonder een cent uit te geven.

Loopvaardigheden verbeteren

Je kunt je loopvaardigheden verbeteren en je snelheid verhogen door een goede loopvorm te ontwikkelen en te behouden. Dit bestaat uit natuurlijk vooruitkijken (niet daar beneden je voeten bewonderen!), een los bovenlichaam (met schouders laag, niet omhoog) en een snelle, korte pas. Je kan het beste zachtjes op het midden van je voet landen en de voet naar voren rollen. Zonder onnodige spanning in je lichaam, zul je in staat zijn om een hardlooptempo aan te houden voor langere afstanden en om betere tijden neer te zetten.

Jezelf motiveren

Als je moeite hebt om jezelf te motiveren om actief te blijven, is het een idee om als je die hebt of mag lenen je hond of die van een kennis op te nemen in je fitnessregiment. Honden houden van rennen, en je kunt misschien wat van die energie oppikken en jezelf eraan herinneren dat je ook van hardlopen kunt genieten. Onderzoek heeft ook aangetoond dat degenen die met Fido sporten, eerder geneigd zijn om eraan vast te houden, in vergelijking met degenen die alleen of met een menselijke vriend sporten. Ren Mama Ren

Heupspieren versterken

Om knieblessures die het gevolg kunnen zijn van deze fitness te voorkomen is het belangrijk om de heupspieren te versterken. Dit zal helpen om de belasting van je knieën te verminderen, omdat je heupen meer controle hebben over de beweging van je benen. Enkele eenvoudige oefeningen die kunnen helpen om heupspieren op te bouwen zijn een monster walk of een single-leg squat. Runnersworld

Met koude behandelen

Wanneer je jezelf verwondt tijdens het sporten, is het belangrijk om het geblesseerde gebied met koude te behandelen. IJs helpt ontstekingen te verminderen en kan een deel van de pijn verdoven. Je wilt er zeker van zijn dat je de blessure lang genoeg behandeld zodat dat je spier gekalmeerd is, maar niet zo lang dat je bevriezing van je huid veroorzaakt. 15-20 minuten is koelen is voldoende.  Wellness Academie

Apps gebruiken

Gebruik de apps op een smartphone om je (thuis) te helpen trainen. Er zijn tal van motiverende en leuke fitnesstoepassingen waarmee je in vorm kunt komen en blijven. Er zijn apps voor hardlopen, cardiotraining, stretchen, wandelen en meer. Blader door de App Store van je smartphone om degene te vinden die je interesseren.

Goede filmpjes

Zorg voor een aantal goede fitness- en trainingsfilmpjes. Deze kunnen ongelooflijk motiverend zijn en het variëren van je training met verschillende trainingsroutines zal ervoor zorgen dat je je niet verveelt. Ook maakt het eigenlijk niet uit wat voor weer het buiten is. Als je een paar hoogwaardige workouts op filmpjes hebt, kun je fit blijven door te trainen wanneer je maar wilt.

Strek je spieren

Een goede tip die je kunt toepassen op je trainingen om een fysiek fit lichaam te bereiken, is om je spieren te strekken na een hardloopsessie. Het is ideaal dat je 20 tot 30 seconden de tijd neemt om de spieren die je hebt belast te rekken.

Ontdek de Voordelen van Beweging op Maat

Er zijn veel verschillende soorten fitnessactiviteiten voor verschillende soorten mensen. Ook zijn er activiteiten waar iedereen mee kan werken en van kan genieten. Met de bovenstaande tips in gedachten, kan ook jij de voordelen van fysieke fitheid plukken.

Reacties
Categorieën