De basisprincipes bij het stellen van je fitnessdoelen
Beweging en Sport
Auteur
Beweging en Sport
08/25/2022
2 min
0

De basisprincipes bij het stellen van je fitnessdoelen

08/25/2022
2 min
0

Fitnessdoelen om jouw gezondste leven te leiden.

Ben jij een doelgericht persoon? Als je dat bent, dan weet je waarschijnlijk dat alle succesvolle mensen in het leven de basisprincipes kennen van het stellen en bereiken van hun doelen. Als je een gezond leven wilt bereiken, dan zou het stellen van fitnessdoelen niet anders moeten zijn dan al het andere dat je doet.

Het stellen van fitnessdoelen geeft je motivatie en drijft je voor het succes op korte of lange termijn. Dit helpt je de kennis te verkrijgen die nodig is om je doel te bereiken. Als je jouw tijd plant en organiseert om te oefenen en de juiste maaltijden te eten, haal je het beste uit jouw inspanningen.

Heb een visie bij het stellen van je fitnessdoelen

Het eerste dat je het beste kunt doen bij het stellen van fitnessdoelen, is een visie hebben op waar je over een maand of over een jaar wilt zijn. Je visie op jezelf moet duidelijk gedefinieerd zijn. Een goed korttermijndoel zou bijvoorbeeld zijn: “Ik wil 4 kilo lichaamsgewicht in één maand verliezen”. Splits vervolgens je doel op in kleinere doelen, zodat je jezelf gemakkelijk verantwoordelijk kunt houden om het te voltooien.

Wanneer je dit voorbeeld van gewichtsverlies gebruikt: je wilt wekelijkse doelen voor die maand instellen om 2 pond per week te verliezen. Schrijf vervolgens de stappen op die nodig zijn om 2 pond per week te verliezen. Gebruik deze stappen als jouw plan naar succes.

Wees realistisch met jezelf

Een goede houding hebben heeft een grote impact op het stellen en bereiken van je doelen. Je moet realistisch zijn met jezelf en nadenken over alles wat je ervan zou weerhouden om gewicht te verliezen. Realiseer je eventuele gedragsuitdagingen die je van tevoren hebt. Het geeft je een mindset om eventuele problemen aan te pakken die je tegenkomt tijdens je pad naar succes. Als je bijvoorbeeld graag uit eten gaat met collega’s, probeer dan je bestelling van tevoren te plannen, zodat je zo schoon en gezond als mogelijk eet voor die maaltijd.

Een gebrek aan doorzettingsvermogen

Het leiden van een gezonde levensstijl is voor het grootste deel afhankelijk van jouw tijdmanagementvaardigheden. De meeste mensen falen omdat ze vaak slechte tijdmanagementvaardigheden en een gebrek aan doorzettingsvermogen hebben. Het van tevoren plannen van jouw work-outs en maaltijden zal beslissen over succes of mislukking.

Je familie mag nooit buitengesloten worden van je plannen. Zet je gezin niet aan de kant. Als je je trainingen plant tijdens familieverplichtingen, stel je jezelf op voor mislukking. Ontdek welke tijdsblokken je kunt controleren (zoals eerder wakker worden) en gebruik die tijd om je work-outs te plannen.

Profiteer van de Geneugten van het Leven

Alleen maar werken en nooit genieten houdt niemand vol. Profiteer daarom van de geneugten van het leven: stel één keer per week een cheatdag in om te eten wat je maar wilt. Het hebben van een dag zonder regels biedt de mentale pauze die nodig is om door te gaan met je fitnessdoelen. Maak een fitness-to-do lijst voor de dag. Schrijf ten minste drie dingen op die je wilt doen die je zullen helpen je nieuwe fitnesslevensstijl voort te zetten. Dit zal je helpen de toon voor de dag te zetten. Naar mijn mening biedt het opschrijven van je fitnessdoelen een mentale overeenkomst met jezelf om die doelen te voltooien.

Zodra je de basisprincipes van het stellen van jouw fitnessdoelen leert, kun je effectief een leven van gezondheid en fitness leiden. Het zal realistischer voor je zijn en je zult binnenkort een expert zijn in het bereiken van je doel om een gezond leven te leiden gevuld met een nieuwgevonden energie waar je van zult houden.

Reacties
Categorieën