Gezondheidsproblemen die zwaarlijvigheid kunnen veroorzaken
Voeding en Dieet
Auteur
Voeding en Dieet
08/15/2022
2 min
0

Gezondheidsproblemen die zwaarlijvigheid kunnen veroorzaken

08/15/2022
2 min
0

Gezondheidsproblemen die het kan Veroorzaken Waarschijnlijk al door Jouw Arts Gemarkeerd

Het dragen van te veel kilo’s vormt een zware belasting voor jouw lichaam, wat kan leiden tot pijn in ledematen en gewrichten. Het zet ook druk op je interne organen waardoor ze niet efficiënt kunnen werken. Je hart moet harder werken om zuurstof door je lichaam te pompen en dit kan leiden tot hartaandoeningen. Je longen hebben moeite om het hoofd te bieden en dit kan leiden tot ademhalingsmoeilijkheden.

Je Lever en je Nieren zijn de Twee Belangrijkste Organen in je Lichaam voor het Omgaan met Gifstoffen

Deze organen ontdoen zich van de vergiften die we allemaal dagelijks consumeren. Maar als ze niet op optimale niveaus werken, kunnen deze vergiften zich in onze systemen ophopen en alles veroorzaken, van donkere vlekken onder onze ogen en elders op onze huid tot kanker en andere ernstige ziekten.  De meeste zwaarlijvige mensen drinken niet voldoende water, wat ertoe kan leiden dat hun systemen uitdrogen en nog meer druk uitoefenen op de lever en de nieren en uiteindelijk zullen ze beginnen te falen. Het feit dat deze interne organen niet optimaal werken, kan een reden zijn waarom je moeite hebt om af te vallen.  Een detox-dieet om ze op weg te helpen om beter te werken, werkt vaak heel goed, zolang je verstandig bent, het advies van je arts opvolgt en het niet gebruikt als een plan voor gewichtsverlies op de lange termijn.

Andere Gezondheidsproblemen die Overgewicht kan Veroorzaken

Dit zijn vruchtbaarheidsproblemen en hormoonaandoeningen zoals schildklierproblemen. Als je probeert een baby te krijgen en jij of jouw partner overgewicht heeft, kan dit de oorzaak zijn van het falen om zwanger te worden. Als je te veel overgewicht hebt, is het verstandig een volledige medische controle ondergaan om er zeker van te zijn dat een medische aandoening niet de oorzaak van jouw probleem met overgewicht.  Ja, het dragen van te veel gewicht kan leiden tot medische problemen, maar ziek zijn kan in de eerste plaats leiden tot het obesitasprobleem. Alleen een volledige medische controle sluit dit uit.

Diabetes type 2 is een ander Groot Probleem voor Mensen met Overgewicht 

En het trieste feit is dat het grotendeels te voorkomen is, maar als je het eenmaal hebt, kan het niet alleen onder controle worden genezen. Het is erg belangrijk dat jouw diabetes correct wordt beheerd als je het hebt. Negeer nooit symptomen van deze aandoening, omdat het allerlei problemen kan veroorzaken als het onbehandeld blijft.

Het goede nieuws is dat je jouw kansen op het krijgen van een van de bovenstaande ziekten kunt verminderen door gewicht te verliezen. Elk pond dat je verliest, vermindert jouw risico, dus het is de moeite waard om alles te proberen om jouw body mass index onder de 25 te krijgen. Je kan beter je hele levensstijl aanpakken, niet alleen je dieet of je trainingsprogramma. Je moet wel eerst wat geduld hebben. 

Het Duurde even Voordat je dit Overgewicht Kreeg

Je wordt dus niet ’s ochtends dun wakker zonder eerst hard te hebben gewerkt en moeite te hebben gedaan. Maar het goede nieuws is dat het zwaarlijvig zijn en de gezondheidsproblemen die ermee gepaard gaan niet je lot hoeven te zijn. Je hebt volledige controle over dit probleem en er zijn genoeg mensen die je zullen helpen het te overwinnen als je ze dit toestaat.

Reacties
Categorieën