Wortelchakra - Muladhara - 1e chakra
Chakra's
Auteur
Chakra's
06/23/2023
1 min
0

Wortelchakra - Muladhara - 1e chakra

06/23/2023
1 min
0

Het eerst Chakra is de basis

Hét belang van het wortelchakra (1e chakra), ook wel muladhara genoemd, wordt vaak over het hoofd gezien. De fundering van alle andere chakra's, dit chakra bevindt zich dicht bij jouw stuitje. Het is van essentieel belang om dit chakra in balans te houden, anders zullen alle andere chakra's in een instabiele positie staan zoals een Jenga-toren zonder goede basis.

De kracht van de Muladhara, het eerste chakra

Wanneer jouw wortelchakra in balans is, voel je je geaard en verbonden met je lichaam. Vooroordelen en intolerantie verdwijnen en je bevrijdt jezelf van negativiteit. Je leeft meer in harmonie met moeder aarde en waardeert het leven. Je neemt verantwoordelijkheid en nakomen van verplichtingen is geen probleem meer.

Echter, als het wortelchakra verstoord is, kan dit invloed hebben op jouw leven. Er kunnen twee problemen voorkomen: te weinig of juist te veel energie dat door het chakra stroomt. Het is belangrijk om dit op tijd te herkennen en aan te pakken, zodat je volledig kunt genieten van de voordelen van een gebalanceerd wortelchakra.

Als je merkt dat er niet genoeg energie door je wortelchakra stroomt, kan dat leiden tot angst, rusteloosheid en een constante behoefte aan verandering. Je kunt je ook onverantwoordelijk voelen en moeite hebben met relaties en werk. Misschien leef je een beetje in een fantasiewereld om aan verantwoordelijkheden te ontsnappen. Herkenbaar?

Als er juist te veel energie door je wortelchakra stroomt, kun je je traag voelen en last hebben van overgewicht. Je kunt te veel vasthouden aan het "aardse", hamsteren en niet kunnen delen. Ook depressie, angst en vasthouden aan routine kunnen wijzen op een overactief wortelchakra.

Bewust zijn van je wortelchakra

Wil je meer rust en balans ervaren in je drukke leven? Begin dan met bewust te zijn van je wortelchakra. Voel waar de onrust in je lichaam vandaan komt en neem de tijd om te mediteren. Rode aardende stenen kunnen je hierbij helpen, afhankelijk van de balans in je wortelchakra. Hematiet is bijvoorbeeld geschikt als er te weinig energie stroomt, terwijl carneool je kan helpen in beweging te komen als je juist een overactief wortelchakra hebt. Probeer het eens en voel hoe je met beide benen stevig op de grond staat.

Het Belang van het Wortelchakra voor Balans en Welzijn

Het wortelchakra, of Muladhara, vormt de basis van ons chakrasysteem en is fundamenteel voor onze fysieke en mentale stabiliteit. Wanneer dit chakra in balans is, ervaren we een gevoel van verbondenheid met de aarde, een afname van negativiteit en een verhoogde waardering voor het leven. Echter, een verstoring in dit chakra kan leiden tot zowel fysieke als emotionele problemen, variërend van angst en rusteloosheid tot depressie en vasthouden aan routine. Het bewust worden van ons wortelchakra en het actief werken aan het herstellen van de balans door middel van meditatie en het gebruik van aardende stenen zoals hematiet en carneool, kan helpen om deze problemen te verminderen en ons welzijn te verbeteren.

Reacties
Categorieën