Voeding zonder toevoegingen
09 december 2022 
1 min. leestijd

Voeding zonder toevoegingen

Een heerlijke manier om gezond te blijven

Onbewerkt voedsel eten is een geweldige manier om gezond te blijven en tegelijkertijd te genieten van heerlijke maaltijden! Als je kiest voor onbewerkt voedsel zoals verse groente, kruiden, rijp fruit en verse vis, proef je hoe puur ze zijn. Daarom heeft zelfgemaakte tomatensaus zoveel meer smaak dan saus uit een potje. En het is niet alleen de smaak, onbewerkt voedsel levert veel essentiële voedingsstoffen zoals vezels, vitaminen en mineralen zonder toegevoegde additieven. Lees verder voor meer informatie over waarom onbewerkt voedsel zo belangrijk is.

Waarom je onbewerkt voedsel moet eten

Onbewerkt voedsel eten is een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat je lichaam alle voedingsstoffen binnenkrijgt die het nodig heeft om gezond te blijven. Het meeste bewerkte voedsel bevat te veel suiker, zout of vet dat schadelijk kan zijn voor je gezondheid als het na verloop van tijd in grote hoeveelheden wordt gegeten. Onbewerkt voedsel daarentegen bevat deze extra ingrediënten niet en levert in plaats daarvan essentiële voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft.

Onbewerkte voedingsmiddelen hebben ook een hogere voedingswaarde omdat ze niet zijn ontdaan van hun vitaminen en mineralen tijdens de verwerking. Dit betekent dat wanneer je verse groenten of fruit uit de winkel of van de boerenmarkt eet, je er qua voedingswaarde meer uit haalt dan uit iets dat weken of maanden is ingeblikt of ingevroren. Een ander voordeel van onbewerkt voedsel is dat het geen of minder conserveringsmiddelen bevat dan bewerkt voedsel, wat allergieën en andere gezondheidsproblemen door chemische toevoegingen kan helpen verminderen.

Hoe kun je meer onbewerkte voedingsmiddelen in je dieet opnemen?

Het kan moeilijk zijn om de overstap te maken van bewerkt voedsel naar onbewerkt voedsel, omdat het tijdrovend en duur kan zijn. Maar dat hoeft niet zo te zijn! Hier zijn enkele eenvoudige tips om meer onbewerkte voedingsmiddelen in je dieet op te nemen:

Begin klein door elke week één verwerkt artikel te vervangen door een onbewerkt artikel (bijvoorbeeld chips vervangen door noten). 

  • Doe moeite om te winkelen op boerenmarkten, waar je versere producten kunt vinden dan in de meeste supermarkten.
  • Investeer in een app voor maaltijdplanning of een kalender, zodat je vooruit kunt plannen wanneer je boodschappen doet.
  • Kook op zondag in bulk, zodat je de hele week door gemakkelijke meeneemmaaltijden hebt (bijvoorbeeld gekookte quinoa of geroosterde groenten).

De Voordelen van Onbewerkt Voedsel: Eenvoudige Tips voor een Gezonder en Smakelijker Dieet

Het eten van onbewerkt voedsel biedt tal van voordelen voor je gezondheid en welzijn, van betere voeding tot een betere smaak! Door enkele eenvoudige tips te volgen, zoals boodschappen doen op boerenmarkten en investeren in een kalender voor maaltijdplanning, kun je gemakkelijk meer onbewerkt voedsel in je dieet opnemen zonder in de stress te geraken of smaak op te offeren!

Begin vandaag klein door deze week één verwerkt product te vervangen door een onbewerkt product!

Over de schrijver
Vitaal exclusief is een online platform dat zich richt op het bevorderen van een holistische levensstijl. Het publiceert artikelen over verschillende onderwerpen, zoals voeding, beweging, spiritualiteit, gezondheid en welzijn. De artikelen zijn bedoeld om de lezer te inspireren en te informeren over hoe je op jouw eigen manier holistisch kunt leven. Vitaal exclusief gelooft dat iedereen zijn of haar eigen pad kan vinden naar een harmonieus en gelukkig leven.
Reactie plaatsen