Hoe je met schoon eten aan de slag kunt gaan
Holistische Dieet Tips
Auteur
Holistische Dieet Tips
08/15/2022
2 min
0

Hoe je met schoon eten aan de slag kunt gaan

08/15/2022
2 min
0

Schoon Eten is geen nieuw concept!

Het is ook geen rage dieet om af te vallen. Schoon Eten gaat over het eten van natuurlijke producten en het vermijden van bewerkte voedingsmiddelen die niet goed zijn voor het lichaam. Het gaat niet alleen om het beperken van wat je eet, maar eerder om het maken van bewuste beslissingen om voedsel te eten dat beter is. Dit betekent meer natuurlijke producten en minder producten met chemicaliën en additieven.

Om je reis naar schoon eten te beginnen, is het belangrijk om meer water te gaan drinken

Veel mensen die ermee beginnen zullen moeten wennen aan deze levensstijl, hoewel sommige mensen misschien in staat zijn om er meteen aan te wennen en er direct hun leefstijl van maken. Een manier om te beginnen is om meer water te drinken; elimineer bewerkte voedingsmiddelen, breng je maaltijden in evenwicht en controleer de uiteindelijke portiegrootte. We gaan zelfs zo ver dat we andere vloeistoffen niet als gelijk beschouwen aan drinkwater. Sappen bestaan uit suikers, koffie bevat cafeïne, melk heeft eiwitten en vetten, en de lijst gaat maar door. Deze moeten langzaam worden afgebouwd tot een minimum omdat je lichaam meer water nodig heeft dan andere vloeistoffen. Water wordt door het lichaam gebruikt om je metabolisme op gang te brengen en water stelt je lichaam in staat om afvalstoffen te verwijderen. Het is een smeermiddel voor je gewrichten en het reguleert je lichaamstemperatuur. Het is belangrijk om minstens 2 liter water per dag te drinken.

Weer zoveel mogelijk bewerkte voedingsmiddelen in je dieet

Een goede manier om te onthouden welke voedingsmiddelen worden verwerkt, is door te bedenken hoeveel transformaties of processen het voedsel moet doorlopen om in de koelkast of voorraadkast te komen. Hoe meer processen, hoe slechter het is voor je gezondheid. Vergeet niet dat het lichaam is gemaakt om natuurlijke voedingsmiddelen te consumeren met minimale verwerking. Het is belangrijk om je suikerpatroon te veranderen. Je kunt beginnen om honing of kokosbloesemsuiker in gelijke verhoudingen te gebruiken om zo geraffineerde suiker te vervangen. Gebruik verse groenten, fruit en vers vlees in plaats van voorverpakt; maak burgerpasteitjes met vers gehakt in plaats van bevroren pasteitjes te kopen; gebruik mager vlees dat rijk is aan eiwitten zoals kip en kalkoenfilet. Afhankelijk van je eetgewoonten kan het nodig zijn om te versoepelen; vergeet niet dat je met een nieuwe leefstijl bezig bent. Als je niet bij elke maaltijd schoon kunt eten, maak je dan geen zorgen. Je bent altijd maar één maaltijd verwijderd van eten dat schoon is.

Als algemene richtlijn bevatten al je maaltijden 45-60% fruit en groenten, 10-35% koolhydraten en 20-35% vetten. Het simpele feit is dat je lichaam deze essentiële voedingsstoffen nodig heeft, samen met vitamines, mineralen en water om goed te functioneren.  Een eenvoudige manier is om ervoor te zorgen dat je bord voor de helft gevuld is met groenten, 1/4 eiwit en 1/4 koolhydraten. Je krijgt je lichaam op zijn volle capaciteit als je dit op regelmatige basis kunt doen.

Misschien wel het belangrijkste als het gaat om voeding is de grootte van je portie

We willen meer voor ons geld, en als het gaat om eten, krijgen we precies wat we willen. Porties en supergrote mogelijkheden voor onze maaltijden. De grootte van onze magen is niet alleen groter geworden, maar heeft ook de realiteit van wat een portie is vervormd. Als gevolg hiervan hebben veel mensen de neiging om hun bord te vullen en beschouwen dit als de ideale hoeveelheid. In feite bestaat een bord uit twee tot drie keer de hoeveelheid voedsel die je in één keer zou moeten eten. Het is verstandig om je maaltijd te matchen in een dessertbord of een soepkom. Deze portie ligt dichter bij wat in één keer moet worden geconsumeerd en maakt het mogelijk dat je minder vaak eet en je daarom de hele dag vol voelt.

De Weg naar een Gezondere Levensstijl

Om dit te doen, drink meer water, verwijder bewerkte voedingsmiddelen, breng je maaltijden in evenwicht en let op de portiegroottes. Veranderingen in levensstijl kosten tijd en zijn niet eenvoudig. Het is belangrijk om te beslissen om te veranderen en je eraan te houden. Breng wijzigingen aan in plaats van te zeggen dat je het gaat doen. Maak je geen zorgen over perfectie!

Reacties
Categorieën