Zink, leeftijd en selenoproteïne P gebruiken
Voedingssupplement Gidsen
Auteur
Voedingssupplement Gidsen
06/20/2021
1 min
0

Zink, leeftijd en selenoproteïne P gebruiken

06/20/2021
1 min
0

Een gecombineerd tekort aan selenium en zink

Als een samengestelde biomarker om de overleving van COVID-19 te voorspellen. Bepaalde micronutriënten, zoals selenium en zink, zijn betrokken bij de juiste immuunrespons. Wetenschappers hebben de voorspellingen van de overleving van Covid-19, de selenium- en zinkstatus bestudeerd.

Selenium en zink gerelateerd aan Covid-19-overleving

De zink- en seleniumstatus van 171 patiënten werd bepaald en vergeleken met die van gezonde volwassenen. Onder degenen die Covid-19 niet overleefden , hadden ze een tekort aan zink. Van degenen die de infectie overleefden , had 40,9% een te lage zinkstatus. Zinktekort werd bepaald als het bloed lager was dan 638,7 µg/L, wat het 2,5 percentiel is van de gezonde volwassen groep. Eerder onderzoek had al uitgewezen dat de seleniumstatus, gemeten door selenoproteïne P, vaker voorkomt bij mensen met Covid-19.

De zink- en seleniumstatus van 171 patiënten werd bepaald en vergeleken met gezonde volwassenen. Onder degenen die Covid-19 niet overleefden, had een zink tekort. Van degenen die de infectie overleefden, had 40,9% een zeer laag zinkgehalte. Zinktekort wordt gemeten wanneer het bloed daalt tot onder 638,7 µg/L. Dit is het 2,5e percentiel voor gezonde volwassenen. Eerdere studies hebben aangetoond dat de seleniumstatus, gemeten aan de hand van selenoproteïne P, vaker voorkomt bij patiënten met Covid-19.

Wetenschappers zijn tot de conclusie gekomen dat de selenium- en zinkstatus een betrouwbare indicator is voor de overleving van Covid-19. Een goede mineralentoestand verhoogt ook de overlevingskansen en biedt extra consultatiemogelijkheden.

De volledige publicatie teruglezen: naar Engelstalige publicatie.

 Bronvermelding: 

Reacties
Categorieën