Amalaki is een natuurlijke bron van viamine C
Voeding en Dieet
Auteur
Voeding en Dieet
12/30/2022
2 min
0

Amalaki is een natuurlijke bron van viamine C

12/30/2022
2 min
0

De vitamine C in Amalaki wordt gemakkelijk opgenomen

Hij wordt de Indiase kruisbes genoemd en komt van het Sanskrietwoord Amla wat 'zuur' betekent. Onze kruisbes is veel minder hard en minder stevig dan deze kruisbes. In de Ayurveda is Amalaki een van de meest gebruikte kruiden die een goede gezondheid bevorderen en op een vitale manier helpen bij het ouder worden. De zure smaak in deze vrucht is te wijten aan het hoge gehalte aan vitamine dat erin aanwezig is en vanwege de aanwezigheid van calcium werkt het als calciumascorbaat . Als gevolg hiervan wordt de pH-waarde van het lichaam met hogere doses vitamine niet verstoord en wordt deze zeer gemakkelijk opgenomen.

Een sterke antioxidant

Vitamine C staat bekend als een sterke antioxidant, die schadelijke vrije radicalen in het lichaam voorkomt. Daarom is het belangrijk dat we voldoende hiervan binnenkrijgen. De antioxidanten werking in Amalaki is veel sterker dan alleen vitamine C vanwege het synergetische effect met de andere voedingsstoffen in deze vrucht. In het Sanskriet betekent Amalaki "de onderhouder" en wordt traditioneel voorgeschreven om het immuunsysteem te versterken en het lichaam te koelen.

Eigenschappen:

 • Verbetert gezichtsvermogen.
 • Vermindert vroegtijdige veroudering.
 • Sterk antioxidant.
 • Verbetert immuniteit.
 • Reinigt via lymfe, bloed en lever.
 • Ontstekingsremmend.
 • Helpt bij verkoudheid en griep.
 • Mild laxerend.

Is behulpzaam bij onderstaande aandoeningen:

 • Constipatie.
 • Depressie
 • Suikerziekte
 • Aambeien
 • Hepatitis
 • Hoge cholesterol
 • Hypoglykemie
 • Indigestie
 • Ontstekingsaandoeningen van het maagdarmkanaal
 • Urineweginfecties
 • Symptomen die gepaard gaan met verkoudheid-hoest en keelpijn.

Traditioneel gebruiken mensen in de Ayurveda Amalaki voor de behandeling van deze aandoeningen.

Het Indiase Superfruit voor Huidverzorging, Bloedsuikerregulatie en Cholesterolbeheer

Amalaki is een krachtig reinigingsmiddel voor lymfe, bloed en lever, waardoor het een positief effect heeft op de huid. In India wordt deze vrucht al eeuwenlang gebruikt in cosmetica en haarverzorgingsproducten. Het kan zowel intern als extern worden gebruikt om de huid te voeden en te verfraaien. Amalaki heeft geweldige ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor het een fantastische keuze is voor mensen met artritis of gewrichtspijn.

Daarnaast staat Amalaki bekend om het reguleren van de bloedsuikerspiegel, wat vooral nuttig is voor diabetici. Studies hebben aangetoond dat dit vruchtextract helpt bij het verlagen van de nuchtere bloedsuikerspiegel door de insulinegevoeligheid te verbeteren en de glucosetolerantie te verhogen. Het is ook gunstig voor mensen met een hoog cholesterolgehalte, omdat het helpt om het 'slechte' LDL-cholesterol te verlagen en het 'goede' HDL-cholesterol te verhogen. Tot slot wordt Amalaki traditioneel gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde om de spijsvertering te verbeteren en het immuunsysteem te stimuleren. Deze eigenschappen maken het een ideale keuze voor iedereen die op natuurlijke wijze gezond wil blijven.

Bronnen:

Amalaki, ook bekend als de Indiase kruisbes, is inderdaad een krachtige vrucht met veel gezondheidsvoordelen. Het staat bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen, wat het nuttig maakt voor mensen die lijden aan artritis of gewrichtspijn 1.

Het wordt ook erkend voor zijn vermogen om de bloedsuikerspiegel te reguleren, wat gunstig kan zijn voor mensen met diabetes. Studies tonen aan dat extracten van deze vrucht kunnen helpen bij het verlagen van de nuchtere bloedsuikerspiegel door het verbeteren van de insulinegevoeligheid en het verhogen van de glucosetolerantie 2.

Bovendien heeft Amalaki bewezen voordelen voor mensen met een hoog cholesterolgehalte. Het kan helpen het "slechte" LDL-cholesterol te verlagen en het "goede" HDL-cholesterol te verhogen 3.

Daarnaast wordt Amalaki traditioneel gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde om de spijsvertering te verbeteren en het immuunsysteem te versterken 4.

Al deze eigenschappen maken het een uitstekende keuze voor iedereen die op natuurlijke wijze gezond wil blijven.

 1. Kerala Ayurveda
 2. Greatist
 3. LifeSpa
 4. Dr. Sharda Ayurveda

Zie ook:

https://organicindiablog.nl/kruidensupplementen/amalaki/

https://www.ayu.nl/nieuws/amalaki-het-ultieme-verjongingskruid/

https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/natuurgeneeswijze/112605-amalaki-een-ayurvedisch-verjongingskruid.html

https://chopra.com/articles/what-is-amalaki

Reacties
Categorieën