Chocolate Chip Cookies
06 april 2023 
1 min. leestijd

Chocolate Chip Cookies

Heerlijke Chocolate Chip Cookies met gezonde ingrediënten

We kennen en houden allemaal van chocolate chip cookies - die klassieke go-to snack voor elke gelegenheid. Maar wat als je van dezelfde heerlijkheid zou kunnen genieten, maar met ingrediënten van hogere kwaliteit? Het blijkt dat dat kan! In deze blogpost delen we een recept voor gezonde chocolate chip cookies gemaakt met pure, natuurlijke ingrediënten zoals rauwe cacao en kokosbloesemsuiker. Lees verder voor meer informatie!

Ingrediënten die je nodig hebt voor dit heerlijke recept

Om deze gezonde chocolate chip cookies te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 1 kopje speltmeel of havermeel
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 2 eetlepels kokosbloesemsuiker
 • 1/4 kop verzachte boter (of kokosolie indien veganistisch)
 • 3 eetlepels rauw cacaopoeder
 • 2 theelepels vanille-extract
 • 1/4 kopje zuivelvrije melk (zoals amandel- of havermelk)
 • Een handvol pure chocolade chips (optioneel)

 Instructies voor het maken van de koekjes

 1. Verwarm eerst de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng in een kleine kom de bloem en het bakpoeder. 
 2. Meng in een grotere kom de boter (of kokosolie), suiker en vanille-extract tot een licht en luchtig mengsel. Voeg dan de droge ingrediënten uit de kleine kom toe, samen met het cacaopoeder, en roer totdat het gemengd is. 
 3. Voeg als laatste de zuivelvrije melk toe en roer nogmaals tot alles goed met elkaar gebonden is. Spatel er desgewenst de pure chocoladeschilfers door.

 Schep met een ijsschep of lepel bolletjes deeg op de voorbereide bakplaat en druk deze plat. Bak gedurende 8-10 minuten tot de bovenkant goudbruin is, haal ze dan uit de oven en laat ze iets afkoelen voor je ze op een schaal legt. Eet smakelijk!

 

Conclusie

Deze gezonde chocolate chip cookies zijn er om zowel de zoete verlangens als een verlangen naar gezondere traktaties te voldoen! Met natuurlijke ingrediënten zoals speltmeel of havermeel, kokosbloesemsuiker, rauwe cacaopoeder, en zuivelvrije melk zoals amandel- of havermelk - dit recept zal zeker iedereen in je gezin plezieren. Dus waarom probeer je het vandaag niet eens? Je zult er geen spijt van krijgen! Veel plezier!

Over de schrijver
Vitaal exclusief is een online platform dat zich richt op het bevorderen van een holistische levensstijl. Het publiceert artikelen over verschillende onderwerpen, zoals voeding, beweging, spiritualiteit, gezondheid en welzijn. De artikelen zijn bedoeld om de lezer te inspireren en te informeren over hoe je op jouw eigen manier holistisch kunt leven. Vitaal exclusief gelooft dat iedereen zijn of haar eigen pad kan vinden naar een harmonieus en gelukkig leven.
Reactie plaatsen